U trendu

Izlila se kanalizacija kod hotela u Njivicama

HERCEG NOVI – Ispod hotelskog kompleksa Iberostar Herceg Novi u Njivicama ispuštene su otpadne vode u more, a načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić izjavila je da je hotelu naloženo da otkloni nepravilnost.

„Uvidom na licu mesta, u hotelu Iberostar, ekipa je konstatovala da hotel poseduje sopstveni sistem prerade otpadnih voda koja se obavlja putem bioprečišćivača. Ovakve vode se nakon obrade, kroz cev ispuštaju u more. Ekipa je zatražila na uvid sertifikat i vodnu dozvolu, dokumenta koji sadrže podatke o svim parametrima fekalnih voda. Nisu dali na uvid vodnu dozvolu“, rekla je Andrićeva, prenosi Radio Herceg Novi.

Komunalni inspektori su sa stručnjacima iz preduzeća Vodovod i kanalizacija bili u višečasovnoj kontroli i angažovani na ispitivanju kanalizacione mreže i ispusnih cevi iz hotela Iberostar.

Inače, kanalizacija se izlila na oko 50 metara od ekskluzivnog hotelskog kupališta zatvorenog tipa, a o ovom slučaju obavešteno je i JP Morsko dobro, u čijoj je nadležnosti održavanje obale.

U kratkom video snimku koji je jedan od meštana dostavio medijima, na oko 50-100 metara od hotela vidi se prepolovljena, odnosno nedovršena cev iz koje izlaze neprerađene fekalije, a komadići toalet papira jasno su uočljivi, prenosi RTCG.

Plaža kod hotela Iberostar u Njivicama, prema poslednjim merenjima parametara morske vode koje je uradio kotorski Institut za biologiju mora, imala je kvalitet niže klase, K2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar