U trendu

Izrael: Benet najavio imunizaciju četvrtom dozom

JERUSALIM – Premijer Izraela Naftali Benet izjavio je da će biti obezbeđana i četvrta doza vakcine protiv kovida-19 za osobe starije od 60 godina i za medicinsko osoblje, jer se zemlja suočava sa porastom broja infekcija omikron sojem.

Izrael je prošle sedmice odobrio četvrtu dozu vakcine koju su razvile kompanije Fajzer i Bajontek, tj. drugu buster vakcinu, za ljude sa oslabljenim imunitetom i starije osobe koje žive u staračkim domovima, prenosi Rojters.

„Sada imamo novi nivo odbrane. Izrael će ponovo biti pionir u globalnim naporima za vakcinaciju“, rekao je Benet na konferenciji za novinare u nedelju i dodao da je najviši medicinski zvaničnik izraelske Vlade, čija je saglasnost potrebna za vakcinaciju drugom buster dozom, potpisao najnoviju meru.

Generalni direktor Ministarstva zdravlja Nahman Eš rekao je ranije da bi Izrael mogao ubrzo da dostigne imunitet stada nakon što je zeleno svetlo od nadleznih službi dobila i antivirusna pilula Molnupiravir odobrena za upotrebu kod obolelih od kovida-19 starijih od 18 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar