U trendu

Izrael: Dvojica Palestinaca ubila nozevima troje ljudi

JERUSALIM – Dvojica palestinskih napadača sinoć su nasumično napadala ljude noževima u blizini Tel Aviva, ubivši najmanje tri osobe i ranivši četiri pre nego što su pobegli, saopštile su izraelske vlasti.

Policija je pokrenula masovnu potragu za napadačima, postavljajući blokade na putevima i poslavši helikopter, prenosi AP.

Izraelska spasilačka služba saopštila je da je dobila poziv iz Elada, grada u blizini Tel Aviva sa većinskim pravoslavnim stanovništvom, prenosi AP.

U saopštenju se dodaje da su identifikovane tri mrtve osobe na različitim lokacijama, a da su najmanje četiri ranjene, od kojih je jedna u kritičnom stanju.

Napad je usledio na Dan nezavisnosti Izraela, a bio je poslednji u nizu smrtonosnih napada u izraelskim gradovima poslednjih nedelja.

Izraelski premijer Naftali Benet održao je kasno sinoć sastanak sa visokim bezbednosnim zvaničnicima i nakon njega izjavio da će se vlasti „dočepati terorista i svih koji im przužaju podršku“, navodi AP.

Napadii u Izraelu, vojne operacije na okupiranoj Zapadnoj obali i nasilje na najosetljivijem svetom mestu Jerusalima pojačali su izraelsko-palestinske tenzije, navodi američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar