U trendu

Izrael uzvratio napadom nakon tri rakete lansirane iz Libana

TEL AVIV – Tri rakete ispaljene su danas iz Libana na izraelsku teritoriju i vojska je uzvratila, saopštila je izraelska vojska.

Nema, međutim, informacija o šteti ili mogućim žrtvama, prenosi agencija AP.

Saopštenje izraelske vojske je usledilo nakon što su se na severu Izraela oglasile sirene koje upozoravaju na mogući raketni napad iz Libana.

Dve rakete pale su unutar izraelske teritorije, saopštila je vojska i dodala da je artiljerijskom vatrom uzvratila Libanu.

TV kanal „Kanal 12“ je izvestio da je jedna raketa eksplodirala na otvorenom prostoru, a drugu je presreo izraelski odbrambeni sistem, poznat kao „Gvozdena kupola“.

Nekoliko svedoka u pograničnom podrucju na jugu Libana tvrdi da su dve rakete pale u izraelsko naselje preko granice, nakon čega je usledilo više artiljerijskih granata ispaljenih iz Izraela.

Izraelske granate pale su u područje između libanskih sela Mardžajun i Kiam, navode svedoci, dodajući da nije jasno odakle su rakete ispaljene.

Poslednjih meseci bilo je nekoliko sličnih incidenata.

Izraelske vlasti veruju da su raketnu vatru ispalile palestinske grupe sa sedištem u Libanu, a ne militantna grupa Hezbolah.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.