U trendu

Izraelska vojska ubila jos jednog Palestinca tokom Ramazana

JERUSALIM – U toku svojih operacija na Zapadnoj obali, koje se sprovode kao odgovor na niz palestinskih smrtonosnih napada, izraelske snage su danas ubile iz vatrenog oružja jednog Palestinca, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo zdravlja Palestine navelo je da je Muhamed Asaf (34) upucan u grudi u gradu Nablusu na Zapadnoj obali i da je zbog aktivnosti izraelske vojske u ovoj oblasti povređeno još 11 ljudi, prenosi AP.

U svom saopštenju Izraelska vojska je samo navela da snage „sprovode protivterorističke operacije“ na severu Zapadne obale.

Izraelske trupe poslednjih dana u palestinskim gradovima i selima tragaju za osumnjičenima ili saučesnicima, povezanim sa nedavnim palestinskim napadima na Izraelce.

Prošle nedelje, palestinski naoružani napadač je otvorio vatru na prepun bar u Tel Avivu, ubivši troje ljudi i pobegavši sa lica mesta, što je izazvalo višesatnu poteru koja je završena njegovim ubistvom od strane policije, navodi AP.

U tom napadu, kao i u još tri napada na drugim mestima u Izraelu poslednjih nedelja, ubijeno je 14 ljudi, što je najveće krvoproliće poslednjih godina.

Tenzije su eskalirale tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana, koji se ove godine vremenski približava velikim jevrejskim i hrišćanskim praznicima.

Očekuje se da će u narednoj nedelji, kada počnu Pasha i Uskrs, desetine hiljada vernika tri vere doći u Stari grad Jerusalima, srce izraelsko-palestinskog sukoba i često, žarište nasilja, prenosi američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.