U trendu

Japan: Nove mizogene izjave Jošira Morija

TOKIO – Bivši prvi čovek Olimpijade u Tokiju Joširo Mori (83) koji je podneo ostavku prošlog meseca zbog nepriličnih izjava o ženama, ponovo se danas našao na meti kritičara izjavom da je članica parlamenta Japana Takeo Kavamura iz Liberalno demokratske stranke „suviše stara da bi se mogla nazvati ženom“.

„U prostoriji gospođe Kavamure je jedna stara osoba. Ona je previše stara da bi se mogla nazvati ženom“, rekao je Mori na prijemu koji je organizovala upravo Takeo Kavamura, preneo je Rojters.

Joširo Mori, koji je i bivši premijer Japana, podneo je, inače, ostavku na čelnu funkciju u OK nakon izjave da se sastanci „razvlače“ jer žene pričaju previše.

On se kasnije izvinio, ali je na njegovo mesto izabrana Seiko Hašimoto, bivša članica olimpijskog tima koja je bila na čelu ministarstva za Olimpijske igre.

Ostavku je morao da podnese i kreativni direktor Olimpijskih igara Hiroši Sasaki jer je otkriveno da je u privatnom razgovoru predložio da se poznata i slavna japanska glumica Naomi Vatanabe pojavi na otvaranju Olimpijade „u kostimu svinje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.