U trendu

Jedna osoba poginula, 40 povređeno u tornadu u Nemačkoj

BERLIN – U razornom udaru tornada praćenog olujnim vremenom, koje je pogodilo zapadni deo Nemačke, poginuo je najmanje jedan čovek, a povređeno je oko 40 ljudi, od kojih 10 teško, preneli su policija i lokalni mediji.

„U nevremenu je povređeno oko 40 ljudi, od kojih najmanje 10 teško“, navodi se u saopštenju gradske policije.

Na slikama objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je reč o tornadu sa karakterističnim rotirajućim ciklonom koji razbacuje krhotine kroz vazduh, iako nemačka meteorološka služba u prvi mah nije potvrdila da se radi o tornadu, prenosi Rojters.

U gradu Vitgertu na krajnjem zapadu zemlje preminuo je 38-godišnji muškarac od povreda glave zadobijenih nakon pada posle pretrpljenog strujnog udara u poplavljenom podrumu, preneli su lokalni mediji i policija.

Policija je saopštila da je do 40 ljudi povređeno u Paderbornu, gradu sa oko 150.000 stanovnika koji se nalazi na pola puta između Frankfurta i Hamburga, kao i da su železnički i drumski saobraćaj poremećeni širom regiona.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz grada Helinghauzenu na kojima se vidi da je nevreme iščupalo toranj s crkvenog krova.

Policija je objavila slike iz grada Paderborna na kojima se vidi oboreno drveće i krovovi koje je vetar podigao s kuća i srušio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar