U trendu

Jermenska opozicija: Pregovori s Pašinjanom samo o ostavci

JEREVAN – Opozicioni pokret Jermenije za spas domovine, koji je blokirao aveniju Bagramjan u blizini zgrade parlamenta, spreman je da se sastane sa premijerom Nikolom Pašinjanom samo zbog razgovora o njegovoj ostavci, rekao je lider stranke Domovina Artur Vanetsian za mediji u petak.
„Da, spremni smo da se sastanemo sa Nikolom Pašinjanom i razgovaramo o njegovoj ostavci. Održavanje sastanka radi razgovora o bilo čemu drugom ne bi imalo smisla“, rekao je Vanecijan, bivši šef Nacionalne službe bezbednosti, prenosi Tas s.
Ranije je Pašinjan rekao da ne namerava da se povuče, jer nije bio siguran da će to omogućiti rešavanje političke krize u zemlji.
U Jermeniji je juče došlo do masovnih demonstracija kritičara i pristalica premijera Nikola Pašinjana nakon što je Generalštab oružanih snaga zemlje izašao sa saopštenjem da vojska zahteva njegovu ostavku.

Saopštenje su potpisali načelnik Generalštaba Onik Gasparjan, njegovi zamenici i šefovi odeljenja i korpusa. Pašinjan je to oštro kritikovao kao pokušaj vojnog puča i objavio odluku o smeni načelnika Generalštaba.

Predsednik Armen Sarkisjan, koji prema Ustavu postavlja i razrešava šefa Generalštaba na inicijativu premijera, još uvek nije potpisao nalog za razrešenje.
Pokret za spas domovine uključuje 17 opozicionih partija. Njegovi aktivisti proveli su prošlu noć u šatorima u blizini zgrade parlamenta. Oni i danas održavaju protestne demonstracije i planiraju još skupova, navodi Tas s.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.