U trendu

Joanikije: Ovo danas je biblijski događaj

PODGORICA – Danas ustoličeni mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je u podgoričkom Hramu Hristovog Vaskrsenja da je ovo, kako je kazao, bio biblijski događaj na koji je došlo oko 40 arhijereja iz SPC i drugih sestrinskih pravoslavnih crkava.

Istakao je da se Crkva u tom iskušenju molila Bogu i nismo, kazao je, istom merom vraćali – mtžnjom.

„Znamo da su ove podele u Crnoj Gori veštačke izazvane, što je opterećivali sve vernike i celu zemlju uoči uostoličenja“, rekao je mitropolit.

Istakao je da nije lepo da Crna Gora i Cetinje u ovom trenutku šalju poruke da neko nije dobrodošao – ni gosti iz inostranstva.

To je opterećivalo i vladu Crne Gore, rekao je mitropolit i pozdravio prisutnog premijera Zdravka Krivokapića, nakon čega je usledio aplauz.

On je poželeo da se razdor u narodu smanji što više i dodao da vlasti imaju svoja iskušenja, kao i Crkva, ali je, poručio je, preovladao razum i osećaj poštenja.

Predstavnici pravoslavnih crkava iz cele vaseljene, koji zbog nereda na Cetinju nisu mogli da prisustvuju ceremoniji, takođe su se obrtili vernicima čestitajući današnji dan – dan ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.