U trendu

Još jedan antivladin protest u Kišinjevu

KIŠINJEV – U glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu održava se danas još jedan antivladin protest, prilikom kojeg su pristalice opozicione stranke „Šor“ blokirale saobraćaj u glavnoj gradskoj ulici.

Jedan od organizatora protesta iz stranke „Šor“, Dinu Turcan, zamolio je okupljene građane da ne odgovaraju na provokacije, kako bi skup protekao u skladu sa zakonom, i tvrdi da se okupilo više od 40.000 ljudi, prenela je agencija RIA Novosti.

Demonstranti su formirali nekoliko kolona koje su krenule iz različitih delova grada i okupile se ispred kancelarije državnog tužioca, blokirajući saobraćaj u glavnoj ulici Kišinjeva.

Demonstranti drže natpise sa antivladinim sloganima.

„Više od 40.000 ljudi učestvuje na masovnom protestu koji se održava ispred tužilaštva, jer ovu instituciju vlast koristi kao politički štap protiv opozicije“, rekao je Turcan na skupu.

U Kišinjevu se od 18. septembra održavaju protesti koji su usmereni protiv poskupljenja hrane, povećanja cena energenata i političkog progona opozicije.

Demonstranti optužuju vlast da nije dobro odgovorila na krizu, ukazujući na rekordnu inflaciju u proteklih 20 godina, a rukovodstvo zemlje kritikuju i zbog nespremnosti da pregovara o boljim cenama gasa sa Rusijom, kao i zbog političkog pritiska na predstavnike opozicije, podseća ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar