U trendu

Jovic: Nema potvrde da među stradalima ima drzavljana Srbije

SOFIJA – Ambadador Srbije u Sofiji, Željko Jović, izjavio je danas da još uvek nema nijedne zvanične potvrde da među stradalima u nesreći severnomakednoskog autobusa u Bugarskoj ima državljana Srbije.

Jović je za Tanjug rekao da je ambasada u kontaktu sa nadležnim bugarskim institucijama, uključujući Ministasrtvo spoljnih poslova i saobraćajnu policiju, ali da niko do sada nije dao nijednu zvaničnu potvrdu da među stradalima ima srpskih državljana.

„Sve spekulacije iz medija se, prema mojoj pretpostavci, baziraju na spiskovima putnika koji je imala turistička agencija. Veliko je pitanje ko je zaista bio u autobusu, u medijima se spekuliše da su se prepakivali iz autobusa u autobus, jer su četiri autobusa krenula iz Turske“, rekao je Jović.

Prema informacijama, poslednja stanica autobusa je bila na jednoj benzinskoj pumpi blizu Sofije, pa se pretpostavlja da je tu moglo doći do prelaženja putnika iz jednog autobusa u drugi.

Jović je kazao da je bugarski ministar policije sa lica mesta izjavio da je slika „katastrofalna“ i da su stradali izgoreli do neprepoznatljivosti, a da je jedina moguća identifikacija putem DNK analize.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar