U trendu

Jutju blokirao Trampa na 7 dana zbog podsticanja nasilja

VAŠINGTON – Web-platforma „You Tube“ kompanije „Alphabet Inc“ saopštila je danas da je suspendovala kanal američkog predsednika Donalda Trampa pošto je prekršio pravilo za korisnike kojom je zabranjeno podsticanje nasilja, nakon prošlonedeljnog napada na američki Kapitol od strane njegovih pristalica.

Trampov kanal na ovoj platformi je sada onemogućen da otprema nove video zapise ili strimove uživo najmanje sedam dana, što može biti produženo, navodi se u saopštenju „You Tube“-a,prenosi Rojters.
Internet platforme i kompanije za društvene medije distanciraju se i preduzimaju mere protiv onih koji su podsticali ili učestvovali u prošlonedeljnom nasilju u Vašingtonu.

Nakon incidenta, Tviter i Fajesbuk blokirali su Trampove naloge i eliminisali celokupan sadržaj koji podržava prošlonedeljni napad, dok je „Amazon.com Inc“ suspendovao „Parler“, društvenu mrežu koju sada koriste mnoge Trampove pristalice.

Trampove pristalice upali su u sredu na američki Kapitol, pokušavajući da zaustave potvrdu Kongresa izborne pobede izabranog predsednika Džoa Bajdena.
Tramp, koji je osporio validnost Bajdenove pobede bez iznošenja dokaza, u početku je pohvalio svoje pristalice, ali je kasnije osudio nasilje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.