U trendu

Južna Afrika: Četiri osobe ubijene, osam ranjeno u baru

JOHANESBURG – Četiri osobe su ubijene, a osam je ranjeno u jednom baru na istoku Južne Afrike, nakon što su dvojica muškaraca nasumično pucala na goste, što se dogodilo iste noći kada je u pucnjavi u baru u predgrađu Johanesburga, Sovetu, ubijeno 15 ljudi, saopštila je danas policija.

Kako se navodi u saopštenju, policija pokušava da proveri da li su napadi povezani, ističući njihovu sličnost, preneo je Gardijan.

„U gradu Pitermaricburgu u provinciji Kvazulu-Natal u subotu uveče, dvojica muškaraca ušla su u bar i ispalila nasumične metke na goste lokala, pre nego što su pobegli“, rekao je portparol lokalne policije Nkobile Gvala.

Kako je rekao, pogođeno je ukupno 12 ljudi, kod dve osobe konstatovana je smrt na licu mesta, a još dve su preminule u bolnici.

„Još osam osoba je i dalje u bolnici, nakon što su zadobili povrede“, rekao je Gvala.

Stradali su bili starosti između 30 i 45 godina.

Napad se dogodio u baru u polururalnoj oblasti, koja je na 20 kilometara od Pitermaricburga na istoku zemlje.

Gradonačelnik tog grada Mzimkulu Tebola rekao je da je napad bio brz, bez pljačke, verbalnih sukoba ili tuče.

U pregrađu Johanesburga, u Sovetu, nekoliko sati kasnije, naoružani napadači u bari su ubili 15 ljudi i ranili devet osoba.

Prema rečima očevidaca, na žrtve je takođe pucano nasumično.

Napadači su potom pobegli sa lica mesta belim minibusom, a motiv napada još nije utvrđen, navela je policija u saopštenju.

Žrtve su starosti između 19 i 35 godina, a za napadačima se i dalje traga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar