U trendu

Kabinet Cvijanovićeve demantovao sarajevske medije

BANJALUKA – Kabinet srpskog člana Predsedništva BiH demantovao je danas pisanje sarajevskih medija da Željka Cvijanović nije dozvolila prisustvo ukrajinskog diplomate na konstituvinoj sednici ovog najvišeg državnog tela.

„Najobičnija je laž da novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović nije dopustila da današnjoj konstitutivnoj sednici novog saziva Predsedništva BiH prisustvuje ukrajinski predstavnik Serhii Miniailo“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Služba za protokol i ceremonijal Predsedništva BiH usaglašavala spisak zvanica sa kontakt osobama novoizabranih članova Predsedništva, a kada su u pitanju članovi diplomatskog kora pozvani su samo rezidentni ambasadori, odnosno šefovi diplomatsko-konzularnih misija koji svoje sedište imaju u Sarajevu.

„Nemamo ništa protiv prisustva predstavnika Ukrajine konstitutivnoj sednici Predsedništva BiH, ali imamo protiv lažnih i zlonamernih medijskih tekstova, koji imaju za cilj da dezinformišu javnost i destabilizuju političku situaciju u BiH“, ističu iz Kabineta Cvijanovićeve, prenela je RTRS.

Deo sarajevskih medija preneo je danas da je Cvijanović bila protiv prisustva predstavnika Ukrajine na konstitutivnoj sednici Predsedništva BiH, pa je Miniaila navodno pozvao hrvatski član Željko Komšić kao člana porodice.

Konstitutivna sednica Predsedništva BiH biće održana danas u Sarajevu na kojoj će biti izvršena primopredaja dužnosti i novoizabrani članovi položiti zakletvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar