U trendu

Kabul: Nova eksplozija, troje ranjeno, u prvoj osam poginulo

KABUL – U eksploziji nedaleko od objekta bezbednosne agencije Avganistana u glavnom gradu Kabulu danas su ranjena dva civila i jedan bezbednosni zvaničnik, a u drugoj, nekoliko sati pre, poginulo je osam osoba.

Policija je saopštila da se eksplozija kod Nacionalnog direktorata za bezbednost dogodila nekoliko sati nakon eksplozije i sukoba pred kućom avganistanskog ministra odbrane Bismilaha Kana Mohamadija, u kojima je ubijeno osam osoba, prenosi Rojters.

Kako se navodi, avganistanski ministar nije bio kod kuće kada je detonirana automobil -bomba i ispaljeni hici u blizini njegove rezidencije u utvrđenoj Zelenoj zoni Kabula, njegova porodica je bezbedno evakuisana, dok su među osam žrtava u višesatnom sukobu koji je usledio i četiri napadača.

Niko nije do sada preuzeo odgovornost za ove napade, a oni su usledili pošto su talibanski pobunjenici napredovali u ofanzivi na gradove u provincijama na jugu i zapadu zemlje.

Američki Stejt department osudio je ranije napad na avganistanskog ministra, a portparol Ned Prajs poručio je da iako još ne može zvanično to da potvrdi, ovaj incident ima sva obeležja akcija koje su izvršili talibani proteklih nedelja.

Napad se dogodio u trenutku kada se vode borbe vladinih snaga i talibana u većini avganistanskih gradova, a Savet bezbednosti zahtevao je hitan prekid nasilja, nakon što su UN saopštile da je najmanje 40 civila ubijeno u sukobima u pokrajini Laškar Gah u prethodna 24 sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.