U trendu

Kabul: Talibani uhapsili četvoricu pripadnika ID

KABUL, 6. oktobar (tanjug) – Talibanske snage izvršile su danas upad na područje zapadno od Kabula i zarobile četiri pripadnika jedne ćelije Islamske države (ID), saopšteno je iz vrha talibanskog pokreta.

Racija talibana je izvedena u okrugu Pagman, nadomak glavnog grada i jedna je od nekoliko koje su na području Kabula izveli talibani nakon bombaškog napada ID na jednu džamiju u nedelju, prenosi Rojters.

Pored hapšenja četvorice pripadnika ID u akciji talibana su zaplenjene veće količine oružja i dokumentacija, potvrdio je portparol pokreta Zabihulah Mudžahid na svom Tviter nalogu.

Iz talibanskog pokreta poručuju da u potpunosti kontrolišu Avganistan nakon kolapsa vlade predsednika Ašrafa Ganija koju je podržavao Zapad, ali ostaci opozicionih snaga sastavljeni od bivših pripadnika avganistanske vojske i lokalnih boraca, koji se bore pod zastavom Nacionalnog fronta otpora Avganistana, nastavljaju sa otporom novim vlastima u provinciji Pandžšir, severno od Kabula.

Mudžahid i drugi zvaničnici talibana odbacuju tvrdnje o pretnjama Islamske države i poručuju da ID nije ukorenjena u Avganistanu, međutim današnja hapšenja pokazuju da pretnja od ID nije u potpunosti eliminisana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.