U trendu

Kabul: Vojska SAD pucnjevima smirivala masu na aerodromu

VAŠINGTON – Američke snage koje održavaju red na kabulskom aerodromu i kontrolišu proces evakuacije iz Avganistana tokom noći su nekoliko puta koristile vatreno oružje kako bi se stavilo pod kontrolu nekontrolisano ponašanje mase.

Prema pisanju Rojtersa, predstavnik Pentagona Džon Kirbi danas je potvrdio da za sada ništa ne ukazuje da je bilo poginulih ili ranjenih, kao i da američki vojnici nisu pucali ni na Avganistance niti na nekoga drugog.

On je potvrdio da je danas broj američkih vojnika na aerodromu u Kabulu dostigao 4.500, kao i da se u naredna 24 sata očekuje dolažak još nekoliko stotina pripadnika američkih oružanih snaga.

Zvaničnici talibana odvojeno su potvrdili da su talibanski komandanti i vojnici danas pucali u vazduh kako bi rasterali haotičnu gomilu na aerodromu u Kabulu.

„Nemamo nameru nikoga da povredimo“, rekao je jedan talibanski zvaničnik izveštaču Rojtersa i potvrdio da se haos nastavio i izvan aerodroma, okrivljujući zapadne snage za „haotično sprovođenje evakuacije“ iz Avganistana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.