U trendu

Kakva ispala: Pozvao Makrona i predstavio se kao novi ukrajinski predsednik (video)

Ruski satiričari Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus) navodno su u nedelju nakon ukrajinskih predsedničkih izbora telefonom nazvali francuskog predsednika Emanuela Makrona, a jedan od njih predstavio se kao novoizabrani predsednik Ukrajine, Vladimir Zelenski.

Na audiosnimku 15-minutnog razgovora objavljenog na Jutjubu može se čuti kako Makron čestita Zelenskom i želi mu da u krugu porodice uživa u pobedi na predsedničkim izborima.

– Puno vam hvala na podršci, sa 73 posto glasova osećam se poput Vladimira Putina, on je postigao isti rezultat – kaže lažni Zelenski.

Glas sličan Makronovom uzvraća šalom i kaže da postoji barem jedna razlika kada je Rusija u pitanju.

– Još niste sve svoje protivnike poslali u zatvor – uzvraća francuski predsednik.

Makron je u razgovoru rekao i da sistem u Ukrajini funkcioniše “nešto drukčije” nego u Rusiji kao i da se rezultat pobede Zelenskoga “čini prirodnijim”.

Satiričar je na kraju razgovora čestitao Makronu Uskrs kazavši da će proslaviti pobedu, ali da se “neće napiti kao što je Porošenko imao običaj”.

Jedan visoki francuski funkcioner rekao je da ne želi da komentariše razgovor satiričara sa Makronom, dodajući da ne želi da potvrdi niti da demantuje njegovu autentičnost. Zelenski se s Makronom sastao ranije u aprilu u Parizu.

Leksus i Vovan su poznati po tome što telefonom pozivaju visoke zvaničnike sveta i predstavljaju se kao njihove kolege. Žrtve njihovih šala među ostalima su bili i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, britanski pevač Elton Džon, bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson kao i samoproglašeni privremeni predsednik Venecuele Huan Gvaido.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.