U trendu

Kalinić nabavio Fajerove vakcine, HR odbija da ih prihvati

ZAGREB – Pavle Kalinić, načelnik Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, tvrdi da je preko veze nabavio pola miliona doza Fajzerove vakcine, ali da niko u Hrvatskoj nije zainteresovan da ih preuzme.

Kalinić je za zagrebačku N1 tv. ispričao da ga je za nabavku zamolio pokojni gradonačelnik Milan Bandić.

„Određena količina je nabavljena. Međutim, u Hrvatskoj niko ne pokazuje interes. Grad Zagreb to ne može da uveze, vec samo država“, rekao je Kalinić.

Objasnio je da bi država vakcinu trebalo da kupi direktno iz fabrike. On, kaže, u tome ne bi bio posrednik.

„Ponudio sam sve, ali zbog turbulencija u Ministarstvu ja sam kontaktirao s nekim ljudima, i nitko ne pokazuje interes. Već treći dan se nitko ne javlja i te vakcine ce sigurno završiti na drugom mestu“, rekao je Kalinić.

Na pitanjej odakle su mu te vakcine, Kalinić je kazao:

„Odakle? Pa iz Sjedinjenih Američkih Država, iz Fajzera. Odakle bi trebalo da bude Fajzer.? Ne proizvodi se u kuhinji ovde… Hrvatska je nesposobna za proizvodnju cepiva“.

Da je, kaže, Bandić živ on bi sigurno već organizovao vakcinisanje na Trgu bana Jelačića i svi domovi zdravlja bi bili upregnuti. „Ovde se pokazuje da niko u to neće da se meša po staroj hrvatskoj poslovici: Ako ništa ne radim, ne mogu da pogrešim“, rekao je Kalinić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.