U trendu

Kijev: Borbe kod Severodonjecka, odbijeno više ruskih napada

KIJEV – Ruske trupe nastavljaju da napadaju grad Severodonjeck gde se vode teške borbe, saopštila je danas ukrajinska vojska u najnovijem operativnom izveštaju, prenosi Gardijan.

Prema navodima ukrajinskog generalštaba oružanih snaga, uspešno je odbijena ruska ofanziva na mesta Nahirne, Berestov, Krinične i Rota.

Ukrajinski helikopteri su dejstvovali po neprijateljskim snagama u Hersonskoj oblasti, a avioni po skladištima municije u Mikolajevskoj oblasti,saopštila je vojska.

„Neprijatelj je izgubio više od 20 ljudi i do 10 jedinica vojne opreme“, tvrdi se u izveštaju, prenosi Gardijan.

Napredak Rusije koji je ostvaren do maja u oblasti Popasne, zaustavljen je tokom prošle nedelje, saopštilo je danas britansko ministarstvo odbrane, prenosi Rojters.

Izveštaji o jakom granatiranju u blizini Izijuma sugerišu da se Rusija sprema da uloži nove napore u ovom pravcu, navedeno je u saopštenju ministarstva na Tviteru.

„Rusija će skoro sigurno morati da postigne proboj barem na jednom od ovih pravaca kako bi taktičke dobitke pretvorila u uspeh na operativnom nivou i napredovala ka svom političkom cilju kontrole cele Donjecke oblasti“, saopštilo je britansko ministarstvo, navodi Rojters, uz napomenu da nije mogao samostalno da proveri ove informacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.