U trendu

Kim i Mun posetili svetu planinu u Severnoj Koreji

PJONGJANG – Južnokorejski predsednik Mun Džae-in i severnokorejski lider Kim Džong-un posetili su danas krater na vrhu vulkana koji se smatra svetim u Severnoj Koreji, poslednjeg dana Munove posete susednoj zemlji radi razgovora o nuklearnim tenzijama i drugim međukorejskim pitanjima.

U dugačkim kaputima i u pratnji svojih supruga, Kim i Mun su se uhvatili za ruke podigavši ih uvis dok su se fotografisali ispred jezera na planini Paektu, do kojeg su se zajedno prebacili žičarom, prenosi AP.

Mun je tom prilikom rekao da bi odnosi između dve Koreje trebalo da se poboljšaju kako bi više Južnokorejaca mogli da poseti vulkan.

Kim je izjavio da je planina Paektu postala „predmet čežnje“ Južnokorejaca, ali i Severnokorejaca koji žive izvan zemlje.

Kako je planirano, Mun će se kasnije danas vratiti u Seul.

On je sinoć održao govor u Pjongjangu, obrativši se hiljadama Severnokorejaca s pozivom na okončanje 70-godišnjeg neprijateljstva i izgradnju budućnosti mira i prosperiteta.

Mun i Kim su sa suprugama u sredu uveče prisustvovali masovnim igrama „Slavna zemlja“ na stadionu u Pjongjangu, gledajući skladni nastup hiljada izvođača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.