U trendu

Kina: SAD da odgovore o biolaboratorijima u Ukrajini

PEKING – Kineske vlasti su pozvale Sjedinjene Države da demonstriraju transparentnost kada je reč o nedavno otkrivenim biološkim laboratorijama u Ukrajini, izjavio je danas portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova DŽao Liđen.
„Vojno-biološka aktivnost u Ukrajini je podigla uzbunu širom globalne zajednice”, insistirao je taj diplomata, a prenosi ruska agencija TAS S.
Prema nedavno objavljenim podacima, “postoji više desetina biolaboratorija u Ukrajini koje rade po instrukcijama američkog ministarstva odbrane”, izjavio je Liđen, ističući da su “SAD ubrizgale više od 200 miliona dolara u ove laboratorije“.
“Ako Amerikanci tvrde da je ova informacija lažna, zašto onda ne objave detaljne informacije i time dokažu svoj integritet?”, upitao je Liđen.
“Ako SAD žele da dokažu svoju otvorenost, zašto onda ne otvore ove biološke laboratorije za nezavisnu istragu međunarodnih stručnjaka?“, tvrdi diplomata.
Igor Kirilov, načelnik snaga radijacione, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Rusije, rekao je nešto ranije da je u Ukrajini uspostavljena mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje finansiraju SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar