U trendu

Kipar: Otpušten zamenik šefa policije zbog odavanja informacija iz Beograda

Zamenik kiparskog šefa policije otpušten je danas zbog umešanosti u odavanje poverljivih informacija i upozorenja srpskog Interpola o dolasku tima ubica iz Beograda prošle godine.

Kiparski predsednik Nikos Anastadijades smenio je Andreasa Kirijakua sledeći odluku državnog tužioca da pokrene krivičnu istragu protiv tog policijskog zvaničnika, prenosi AFP.

Kako je Anastadijades naveo u saopštenju, odluku je doneo nakon tri nezavisne istrage o korupciji u policiji.

Kirijaku je bio predmet devetomesečne istrage, fokusirane na korupciju u policiji i njegovo vođenje istrage o pucnjavi i višestrukom ubistvu u Aja Napi u julu prošle godine.

Tada su maskirani napadači otvorili vatru i u restoranu ubili poznatog lokalnog poslovnog čoveka, njegovu suprugu i telohranitelja.

Drugi telohranitelj, policajac koji nije bio na dužnosti, uzvratio je vatru i ubio jednog od napadača koji je kasnije identifikovan kao Albanac.

Istraga je pokazala da je policija prethodno dobila informacije iz srpskog Interpola o planiranju ubistva i, pored ostalog, i dolasku plaćenih ubica iz Beograda koji treba da likvidiraju kiparskog biznismena.

Zamenik šefa kiparske policije bio je najviši zvaničnik koji je imao te informacije“, koje su, kako je utvrđeno, navodno greškom procurele i dostavljene kriminalnim krugovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.