U trendu

Kirilič zahvalio hrvatskom saboru, vladi i građanima

ZAGREB – Ukrajinski ambasador u Hrvatskoj Vasilj Kirilič zahvalio je Hrvatskom saboru, vladi i hrvatskom narodu na podršci Ukrajini, koja je, kako je naveo, suočena s ruskom agresijom.

„Pre svega želio bih da zahvalim Hrvatskom saboru, vladi Republike Hrvatske i hrvatskom narodu na snažnoj podršci Ukrajini“, kazao je Kirilič novinarima u Hrvatskom saboru nakon usvajanja Deklaracije o Ukrajini.

Hrvatski sabor je većinom od 133 glasa za i jednim uzdržanim usvojio Deklaraciju o Ukrajini kojom najoštrije osuđuje, kako se navodi, ničim izazvanu agresiju Rusije na njen suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost.

Uzdržana je bila poslanica Katarina Peović (Radnička fronta).

Kirilič je kazao da je Deklaracija snažna poruka podrške Ukrajincima u ovoj vrlo teškoj situaciji. Napomenuo je da je Hrvatska već prošla kroz ono što sada čeka Ukrajinu i zna što znači braniti svoju zemlju.

„Vi ste odbranili svoju zemlju, odbranićemo je i mi. Ne treba na tuđe, ali ne damo svoje“, rekao je ukrajinski ambasador.

Dodao je da se Ukrajina bori protiv, kako je naveo, „brutalnog imperijalističkog ponašanja Rusije i da je ukrajinska vojska snažna duhom jer brani svoju zemlju“, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.