U trendu

Knežević: CG danas je latifundija nekolikko familija

PODGORICA – Crna Gora 21. maja obeležava 15 godina od osamostaljivanja od Državne zajednice SCG, a jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta, Milan Knežević, zahvalio je svima koji su na tadašnjem referendumu zaokružili „NE“ i poručio im da treba na to da budu posnisni.

„Želim da iskažem poštovanje svima koji su glasali za zajedničku državu, i da im poručim da treba da budu ponosni jer su tog 21-og maja zaokružili ‘NE’, jer smo za sve bili u pravu“, rekao je Knežević, koji je predsednik Demokratske narodne partije, članice DF-a.

Knežević je u intervjuu podgoričkom portalu IN4S rekao da je 21. maj bio i ostao datum koji i danas duboko deli Crnu Goru, upravo iz razloga što su njegovi rezultati posledica dokazane krađe objavljene u Beloj knjizi.

Taj dan, ističe, slavi manji deo onih koji su glasali za tzv. nezavisnost, a najvećim delom oni koji su imali za cilj stvaranje privatne države na čijim temeljima “državnosti” su postali formalni i neformalni vlasnici Crne Gore.

„Crna Gora je danas nažalost latifundija nekoliko familija koje su je zarobile u ekonomskom, duhovnom, bezbednosnom, kulturološkom i identitetskom smislu. Ove familije zaista treba da proslavljaju 21. maj svakog dana u godini jer su od socijalističke boranije postali neoliberalni kokain čija vrednost prevazilazi Forbsove standarde“, naveo je Knežević.

Upitan kakko je tekao put Crne Gore od 21. maja 2006. do 21. maja ove godine, Knežević kaže da taj put ne postoji i da je Crna Gora odveć dugo u ćorsokaku, koji se, kako je naveo, može završiti skokom u provaliju.

„Samo što mi, za razliku od ovih koji su svaki vikend u Dubaiju i Švajcarskoj, nemamo aleternative osim da ostanemo dosledni sebi i svojim uverenjima“, naveo je Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar