U trendu

Knežević: Umesto o bankrotu CG, Đukanović priča o Srbiji

PODGORICA – Poslanik i jedan od lidera vladajućeg DF-a Milan Knežević kritikovao je predsednika Mila Đukanovića zbog ponovnog bavljenja navodnim „malignim srpskim uticajima“ u Crnoj Gori jer je, kaže, od njega očekivao da narodu kaže koliko je fabrika, škola i bolnica otvorio za tri decenije vladavine, kao i da je država bankrotirala zbog njega.

Takođe, kaže Knežević, mogao je reći koliko je u vremenu pandemije obezbedio vakcina i šta je uradio da naš zdravstveni sistem da spremno dočeka ovaj globalni izazov.

“Umesto toga, ponovo se bavio Srbijom, najavljivao nove ratove na osnovu iskustva iz devedesetih i po starom dobrom običaju pretio svima koji ne misle kao on. Zato sad imamo najgoru vest za građane naše države a to je javno priznanje našeg državnog rukovodstva da ne možemo vratiti dugove, da će nam iz dana u dan padati kreditni rejting, i da više nigde nećemo moći da pronađemo neophodna sredstva za puko preživljavanje“, rekao je Knežević u izjavi za podgorički portal Borba.

Podsetio je da je EU početkom nedelje odbila da preuzme kredit Crne Gore od kineske EXIM banke, a međunarodne crnogorske obveznice su doživele najveći dnevni pad u svojoj istoriji.

„Drugim rečima Crna Gora je bankrotirala, i zato Đukanović lovi preostale Srbe iz 1918. pošto u 2021. zahvaljujući njemu, a plašim se i neodlučnosti i nesposobnosti čelnih ljudi vlade, ćemo doći u situaciju da bukvalno prosimo svaki evro po regionu i svetu”, poručio je Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.