U trendu

Komandanti vojski Rusije i Irana žele da nastave borbu u Siriji

Komandanti vojski Rusije i Irana su danas razgovarali telefonom o napadu SAD u Siriji, izrazivši želju da nastave borbu protiv „terorista“ i njihovih pristalica, javili su iranski mediji.

Generali Mohamed Bagri i Valerij Gerasimov su „osudili američku operaciju protiv baze sirijskog vazduhopovstva“, opisujući ga kao „agresiju protiv nezavisne zemlje“, prenela je zvanična novinska agencija IRNA.

SAD napadaju „s ciljem da uspore pobede sirijske vojske i njenih saveznika, a ojačaju terorističke grupe“, kaže se u saopštenju.

Dvojica generala su izrazila spremnost da nastave vojnu saradnju u cilju podrške predsedniku Bašaru al Asadu, „do potpunog poraza terorista i onih koji ih podržavaju,“ prenela je novinska agencija Mehr.

Iran i Rusija su najbliži saveznici režima u Damasku i sve protivnike nazivaju „teroristima“.

Oni brane Asada od tvrdnji zapadnih zemalja da je njegova vojska izvela hemijski napad na pobunjenički grad Han Šeikun u utorak, ubivši na desetine civila.

Danas je predsednik Irana Hasan Rohani kritikovao svog američkog kolegu Donalda Trampa rekavši da  „gospodin koji je preuzeo vlast u Sjedinjenim državama pravi se da hoće da se bori protiv terorizma, ali danas sve terorističke grupe u Siriji slave zbog američkog napada“ na sirijske snage, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.