U trendu

Komšić: Ne idem u Brisel, jer nisam zadovoljan formatom raz

SARAJEVO – Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je odlučio da ne prisustvuje sastanku koji je danas organizovao predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel u Briselu, jer nije zadovoljan njegovim formatom.

Čović je danas najpre naveo da ne želi da ide u Brisel, jer će tamo biti i član Predsedništva BiH Željko Komšić, potom da ima stomačne tegobe, a zatim je na Tviteru objavio da nije zadovoljan formatom razgovora i da je „nemoguće postići dogovor sa onima koji krše Dejtonski sporazum“, prenosi Klix.ba.

„Od jedne hrvatske političke stranke danas je u Briselu zatraženo da pregovara o političkom sporazumu sa devet bošnjačkih i šest srpskih stranaka. Format je bio obeshrabrujući i nemoguće je bilo postići fer dogovor sa onima koji promovišu kršenje Dejtonskog sporazuma“, napisao je Čović, prenosi sarajevski portal.

On je u objavi na Tviteru ponovio svoj raniji stav da je razlog njegovog nedolaska i Komšić kojeg on naziva „drugim bošnjačkim članom Predsedništva BiH“.

„Nema smisla prisustvovati sastancima koji će legitimisati i promovisati dva bošnjačka člana Predsedništva i sve one koji ne dele osnovne ustavne principe. Veliko hvala Šarlu Mišelu i Andreju Plenkoviću“, napisao je Čović, prenosi Kliks.

Osim Čovića, na sastanak nisu došli ni predsednik SDS-a Mirko Šarović, kao ni predsednik SBB-a Fahrudin Radončić, navodi sarajevski portal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.