U trendu

Komšić: Za moj odlazak u SLO nije potrebna nikakva sednica

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić tvrdi da za donošenje odluke o njegovom učešću na Samitu EU-Zapadni Balkan, koji će biti održan 6. oktobra na Brdu kod Kranja u Sloveniji, „nije bila potrebna nikakva sednica“.

Komšić je to rekao povodom pisma koje je sprski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, uoči samita, uputio brojnim evropskim liderima, a u kojem je naveo da je nastup Komšića na ovom samitu „privatan“ jer BiH nije donela odluku o učešću niti je imenovala delegaciju i definisala platformu.

„Kao predsedavajući Predsedništva BiH odazvao sam se na poziv. Dodiku je to jasno, a njegove ocene, prvo da generalni sekretar UN-a ruši BiH, pa sad da BiH ruši predsednica Evropske komisije su skandalozne i odražzavaju stav iz njegovih pisma koje niko i ne uzima za ozbiljno“, rekao je Komšić, a prenosi Klix. ba.

Dodik je u pismima naveo da predstavnici BiH na skupu u Sloveniji nisu legitimno odabrani i da Komšić ne istupa u ime Bosne i Hercegovine.

Dodik je pisma uputio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu i premijeru Slovenije Janezu Janši.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.