U trendu

Konasenkov: Uništeno 9 komandnih mesta ukrajinske vojske

MOSKVA – Ruski borbeni avioni, rakete i
artiljerijske trupe uništile su tokom protekla 24 sata devet komandnih mesta ukrajinske vojske u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, u protekla 24 sata ruske snage uništile su devet ukrajinskih komandnih mesta u rejonima naselja Kislovka, Ivanovka, Krahmalnoje i Berestovoje u Harkovskoj oblasti, Serebrjanka i Vođanoje u Donjeckoj Narodnoj Republici, Stelmahovka u Luganskoj Narodnoj Republici, Vesjoloje i Novorajsk u Hersonskoj oblasti, a takođe i 86 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojnu opremu u 176 oblasti, preneo je TAŠ.

Jedinice ruske vojske eliminisale su više od 120 ukrajinskih trupa u ofanzivi u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i dva tenka, tri borbena oklopna vozila i sedam motornih vozila, rekao je Konašenkov.

On je istakao da su ruske snage uništile i radar američke proizvodnje AN/TPK-50 koji je koristila ukrajinska vojska u Donjeckoj Narodnoj Republici u naselju Avdejevka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar