Košeljev odbacio navode SAD o ruskim akcijama

MOSKVA – Otpravnik poslova Sergej Košeljev pozvan je u petak u američki Stejt department, gde je oštro odbacio neutemeljene navode protiv Rusije o destabilizujućim akcijama, saopštila je danas ruska ambasada u SAD na na Tviteru.

„Otpravnik poslova Rusije danas je iskoristio sastanak u Stejt departmentu da snažno odbaci neutemeljene optužbe protiv Rusije o destabilizirajućim akcijama širom evroatlantskog područja“, navela je ambasada, prenosi TAS S.

Ruska ambasada je u svojoj objavi priložila i belešku na Tviteru američkog Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju, u kojoj se kaže da je ruski otpravnik poslova pozvan kako bi se izrazila zabrinutost zbog destabilizujućih akcija koje Rusija nastavlja da sprovodi širom evroatlantskog područja i da SAD izražavaju punu podršku Češkoj.

Rusko-češki odnos naglo su se pogoršali nakon što su češki zvaničnici 17. aprila najavili proterivanje 18 zaposlenih u ruskoj ambasadi u Pragu, koji su, prema češkim vlastima, oficiri ruskih obaveštajnih agencija.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova protestovalo je zbog poteza koji je Prag preduzeo i proglasilo 20 zaposlenih u češkoj ambasadi u Moskvi za „persona non grata“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.