U trendu

Kosovska policija: Tri kršenja izbornog procesa

PRIÅ TINA – Kosovska policija je saopÅ¡tila večeras da je u saradnji sa Javnim tuÅŸilaÅ¡tvom pokrenuto tri slučaja u vezi sa krÅ¡enjem izbornog procesa.

Prema navodima policije, ovi slučajevi su na vreme otkriveni i nisu uticali na tok izbornog procesa.

Jedan slučaj se desio u Lipljanu i identifikovan je kao „ometanje procesa glasanja“, gde je uhapÅ¡ena jedna osoba, koja je odlukom nadleÅŸnog tuÅŸioca poslata u pritvor na 48 sati, preneo je Kosovo onlajn.

Druga dva slučaja „krÅ¡enje tajnosti glasanja“, desila su se u Prizrenu i u Kosovu Polju i oba slučaja su poslata u redovnu proceduru.

„Kosovska policija uspeÅ¡no je sprovela operativni plan za sprovođenje izbornog procesa, koji je imao za cilj da obezbedi sigurnost, odrÅŸavanje reda, mira i javnu bezbednost pre i posle izbornog procesa na celoj teritoriji Kosova“, kaÅŸe se u saopÅ¡tenju policije.

Kako se navodi, policija se bavila, kako svim informacijama vezanim za izborni proces, tako i drugim slučajevima koji nisu bili povezani sa izbornim procesom.

„Kosovska policija ostaje posvećena garantovanju ustavnog poretka, stvaranju mirnog i sigurnog okruÅŸenja za sve građane, do kraja celokupnog izbornog procesa“, kaÅŸe se u saopÅ¡tenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.