U trendu

Kosovska policija: Tri kršenja izbornog procesa

PRIŠTINA – Kosovska policija je saopštila večeras da je u saradnji sa Javnim tužilaštvom pokrenuto tri slučaja u vezi sa kršenjem izbornog procesa.

Prema navodima policije, ovi slučajevi su na vreme otkriveni i nisu uticali na tok izbornog procesa.

Jedan slučaj se desio u Lipljanu i identifikovan je kao „ometanje procesa glasanja“, gde je uhapšena jedna osoba, koja je odlukom nadležnog tužioca poslata u pritvor na 48 sati, preneo je Kosovo onlajn.

Druga dva slučaja „kršenje tajnosti glasanja“, desila su se u Prizrenu i u Kosovu Polju i oba slučaja su poslata u redovnu proceduru.

„Kosovska policija uspešno je sprovela operativni plan za sprovođenje izbornog procesa, koji je imao za cilj da obezbedi sigurnost, održavanje reda, mira i javnu bezbednost pre i posle izbornog procesa na celoj teritoriji Kosova“, kaže se u saopštenju policije.

Kako se navodi, policija se bavila, kako svim informacijama vezanim za izborni proces, tako i drugim slučajevima koji nisu bili povezani sa izbornim procesom.

„Kosovska policija ostaje posvećena garantovanju ustavnog poretka, stvaranju mirnog i sigurnog okruženja za sve građane, do kraja celokupnog izbornog procesa“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.