U trendu

Kralj Abdulah i Bajden: Sprečiti sukobe u svetim mestima

AMAN – Jordanski kralj Abdulah i američki predsednik Džozef Bajden saglasili su se u telefonskom razgovoru da je potrebno sprečiti ponavljanje nedavnih sukoba u muslimanskim svetim mestima u Jerusalimu, koji su izazvali zabrinutost kod šireg sukoba, javili su državni mediji.

„I Njegovo Veličanstvo i predsednik Bajden istakli su važnost nastavka koordinacije i rada na svim nivoima kako bi se sprečilo ponavljanje napada na grad Jerusalim i njegova sveta mesta i njegove ljude, a koji bi poremetili šanse za postizanje mira i podstakli ka većim tenzijama,“ prenosi Rojters pozivajući se na agenciju Petra.

Sukobi od početka muslimanskog svetog meseca Ramazana, koji su se poklopili sa jevreskim praznikom Pasha, podigli su tenzije usred međunarodne zabrinutosti zbog ulaska u širi izraelsko-palestinski sukob.

Jordan i druge arapske države optužile su Izrael na sastanku održanom u četvrtak u Amanu da ograničava pravo na bogosluženje muslimanima dok dozvoljava Jevrejima pod policijskom zaštitom da uđu u kompleks džamije, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.