U trendu

Krapović: Danas potpisani sporazum nije isti

PODGORICA – Potpredsednik Demokratske Crne Gore i poslanik Dragan Krapović tvrdi da danas postignuti sporazum predstavnika pobedničkih stranaka na izborima 30. avgusta 2020. nije isti kao onaj predložen 19. avgusta, u noći kada je oborena vlada Dritana Abazović.

Krapović je, reagujući na izjavu Abazovića da je danas potpisani sporazum o formiranju nove vlade isti kao i onaj od 19. avgusta, koji Demokrate nisu hteli da potpišu, rekao da u ovom današnjem piše „da nema koalicije sa DPS (Mila Đukanovića)“.

„Nije tačno da je današnji sporazum koji je potpisan isti kao onaj 19. avgusta koji su ponudili gospodin Abazović i gospodin (Andrija) Mandić. Tada je Abazović bleferski tražio blanko podršku DPS vladi, pa da tek nakon toga razgovaramo. Nije tačno da je današnji sporazum u Skupštini isti kao ponuda da Abazović nastavi da vrši vlast sa DPS-om, jer u današnjem Sporazumu piše da nema koalicije sa DPS“, kazao je Krapović.

On da Abazovićeva Ura i danas ima potpisan koalicioni sporazum sa DPS i Đukanovićem i dodaje da će taj sporazum, kako navodi, biti na snazi dok se ne anuliraju odluke“, koje su proizašle iz njega.

„Vlada je već pala, ostalo je još da podnese ostavku ili bude smenjena gospođa Danijela Đurović i onda mozemo dalje“, naveo je Krapović, preneo je portal RTCG.

Krapović kaže da je upravo Abazovićeva vlada izabrana uz podršku DPS i zamera mu to što je izjavio da „ko hoće sa DPS, srećno mu bilo“, jer, kako navodi, očigledno je sreću poželeo samom sebi, pošto je Ura još uvek u koaliciji sa Đukanovićevom strankom.

Abazović, koji je u Beogradu prisustvovao Sajmu vina i učestvovao na samitu lidera Otvorenog Balkana, rekao da je danas postignuti sporazum u Podgorici o formiranju nove vlade isti kao onaj predložen 19. avgusta, koji su Demokrate odbile da potpišu.

Abazović je rekao i da je njegova Ura spremna na dogovor o novoj vladi, ali da bi bilo logično da novu vladu formiraju oni koji su srušili izvršnu vlast sa njim na čelu.

Stranke pobedničke koalicije na izborima iz avgusta 2020. potpisale su danas sporazum o formiranju nove vlade, a kako je saopštio jedan od lidera DF, Andrija Mandić, neke dileme biće definisane u roku od 15 dana.

Vanredna sednica parlamenta koja je danas trebalo da razmatra inicijativu za smenu predsednice Skupštine Danijele Đurović (SNP), usvojila je dnevni reda, a onda je proglašena pauza do daljnjeg.

Pauzu je tražio šef poslaničkog kluba DF Slaven Radunović sa obrazloženjem da je postignut sporazum o novoj većini i da će njegovi detalji biti definisani u roku od 15 dana, kada bi se mogao očekivati i nastavak započete sednice parlamenta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.