U trendu

Kremlj: Lideri Rusije i Kine razgovaraće o dijalogu Rusije i NATO

MOSKVA – Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đinping, tokom predstojećeg razgovora u Pekingu obratiće posebnu pažnju na rusko-američki dijalog, garancije o bezbednosti i strateškoj stabilnosti u Evropi, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

„Verujem da će dobar deo razgovora biti iskorišćen na razmenu mišljenja o aktuelnim međunarodnim pitanjima. Razgovori će uključiti priču o strateškoj stabilnosti u Evropi, bezbednosnim garancijama koje traži Rusija, dijalogu Rusije i SAD, kao i Rusije i NATO, i priču o regionalnim problemima. Dnevni red je ogroman“, naveo je Peskov, prenosi TAŠ.

Vladimir Putin bi Emanuelu Makronu mogao izneti stav o odgovoru Zapada

Ruski predsednik Vladimir Putin će pronaći vreme i formu u kojoj će izraziti svoj stav o odgovoru Zapada na predloge bezbednosnih garancija Rusije, ali nikakva odluka o detaljima još nije doneta, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ne sumnjam da će se to dogoditi. Ne sumnjam da će predsednik odrediti datum i naći formu u kojoj će izraziti svoj stav. U ovom konkretnom slučaju još nisu donete odluke. Čim budu donete, obavestićemo vas”, izjavio je Peskov u odgovoru na pitanje novinara da li će Putin izneti svoje mišljenje o odgovorima koje je dobio od Zapada, prenosi ruska agencija TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.