U trendu

Kremlj obećava oštru reakciju na američki potez

Kremlj je uveren da su SAD prekršile međunarodna pravila kada nisu izdale vize ruskim senatorima radi učešća na Generalnoj skupštini UN, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Situacija je zabrinjavajuća i nedopustiva. Vašington krši svoje međunarodne obaveze. To je direktno kršenje međunarodnih obaveza Vašingtona, jer se ne radi o bilateralnoj poseti, već o poseti ruske delegacije Generalnoj skupštini UN“, rekao je predstavnik Kremlja novinarima.

On je naglasio da u takvim slučaju „Amerika daje svoju teritoriju sedištu UN i faktički jedino što Vašington može da uradi jeste da ograniči boravak članova ruske delegacije na Njujork“.

„SAD nemaju pravo da uvode druge restrikcije onima koji idu u Generalnu skupštinu UN“, naglasio je Peskov.

On je konstatovao da su sada ta pravila prekršena.

„To nesumnjivo zahteva oštru reakciju Moskve i ništa manju reakciju, prema našem mišljenju, Ujedinjenih nacija, jer situacija se neposredno tiče UN i njenog sedišta“, kazao je portparol ruskog predsednika.

Predstavniku Ambasade SAD u Rusiji predata je protestna nota zbog odbijanja Vašingtona da izda vize članovima ruske delegacije koja je trebalo da učesnjik)tvuje u radu Generalne skupštine UN.

Podsetimo, nekoliko članova Saveta Federacije, uključujući šefa Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantina Kosačova, koji treba da učestvuju u radu godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN, nije dobilo američku vizu.

(Sputnjik)

4 komentara
 1. Dobro došli

  Baš su preterali! Rusi treba da porade na izmeštanju UN sa teritorije Amerike.

  1. Poglavar

   Pa znaju Ameri da se nebi vratili i da bi ta sirotinja Putinova trazila politicke azile. Sa punim pravom sto su im uskratili vize ja sam sigura da se samnom slaze (AA Americki Isus) he he heeeee.

  2. anonymus

   Da!To je stara ideja pok.G-a Genadija Primakova.

 2. AA ( americki alah)

  jedva cekam da vidim osudu od strane americkih vazala, velikih boraca za demokratiju, medjunarodno pravo i postovanje. NAPRED: nato, eu, i ostala smeca

Napišite komentar