U trendu

Kremlj osudio pretnje SAD upućene Asadu

Rusija je danas osudila američke „pretnje“ Siriji, nakon što je Bela kuća saopštila da sirijska vlada najverovatnije priprema još jedan hemijski napad.

„Smatramo da su takve pretnje protiv sirijskih lidera neprihvatljive“, izjavio je portparol kremlja Dmitirj Peskov, preneo je AFP.

Bela kuća je prethodno saopstil da sirijska vlada najverovatnije priprema još jedan hemijski napad i upozorila predsednika Sirije Bašara al Asada da će on i njegova vojska „platiti visoku cenu“ ukoliko bude izveden takav napad.

U saopštenju Bele kuće navedeno je da pripreme koje Sirija vrši izgledaju isto kao one koje su bile sprovedene pre navodnog hemijskog napada izvedenog 4. aprila u kome je ubijeno na desetine civila, preneo je Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp naredio je tada vazdušne udare na bazu sirijske armije, u znak odmazde za navodni napad hemijskim oružjem na grad Kan Šejkun pod kontrolom pobunjenika.

Sirija je negirala da je izvela hemijski napad, a vazdušni udari doveli su do konfrontacije Vašingtona sa Moskvom, jednim od najbližih sirijskih saveznika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.