U trendu

Kremlj: Pratimo pomno slučaj pritvorenog novinara

MOSKVA – Kremlj je danas saopštio da pritvaranje ruskog istraživačkog novinara Ivana Golunova pod optužbama da je posedovao narkotike izaziva mnoga pitanja i da taj slučaj pomno prati.

„Pomno pratimo kako se odvija ovaj slučaj i sve detalje“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenela je agencija Rojters.

Taj slučaj, prema rečima Peskova, zaslužuje „temeljnu pažnju glavnog tužioca i ostalih odeljenja u okviru ministarstva“ (unutrašnjih poslova).

Tri vodeća ruska lista danas su objavila identične naslovne strane u znak protesta zbog, kako smatraju, lažnih optužbi na račun 36-godišnjeg novinara.

Golunovu je određen dvomesečni kućni pritvor.

Novinar je uhapšen u četvrtak dok je išao na sastanak sa jednim od svojih izvora u centar Moskve, a u njegovom rancu pronađeno je četiri grama mefedrona, dok je naknadnim pretresom njegovog stana pronađeno pet grama kokaina.

Advokat Golunova, poznatog po pisanju o navodnoj korupciji zvaničnika u Moskvi, rekao je da veruje da je policija stavila drogu u ranac novinara kako bi ga optužila, kao i da je tom prilikom fizički pretučen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.