U trendu

Kremlj: Razmatramo kontra-mere zbog Kalinjingrada

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su „apsolutno neprihvatljive“ sankcije Evropske unije koje su navele Litvaniju da uvede zabranu tranzita robe iz kontinentalne Rusije u rusku enklavu Kalinjingrad i dodao da se razmtraju kontra-mere.

„Vlasti Ruske Federacije uverene su da je ograničenje tranzita ka Kalinjingradu preko teritorije Litvanije u suprotnosti sa temeljnim dokumentima“, poručio je Peskov, prenosi TAS S.

Kako je dodao, o konkretnim opcijama za odgovor na ograničenje tranzita ka Kalinjingradu se još razgovara i razmatraju se različite mere.

Vlasti Litvanije saopštile su 18. juna da od tog dana stupa na snagu zabrana tranzita robe pod sankcijama EU preko njihove teritorije ka ruskoj enklavi Kalinjingrad, a vest o zabrani objavio je na video snimku guverner regiona Anton Alikanov.

Na listi sankcija EU nalaze se ugalj, metali, građevinski materijali i napredna tehnologija, a Alikanov je saopštio da će zabrana obuhvatiti oko 50 odsto artikala koje Kalinjingrad uvozi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar