U trendu

Kristalni portret Rišija Sunaka prodat za 28.000 evra

LONDON – Premijer Velike Britanije Riši Sunak pozvao je bogate konzervativne donatore da finansiraju kampanju „80:20“ na sledećim izborima, pri čemu je portret premijera optočen „Svarovski“ kristalom prodat na aukciji za 25.000 funti (28.200 evra).

U govoru pred gostima, premijer je zahvalio svima zbog „podrške fantastičnoj partiji“ na događaju od četvrtka u hotelu u Londonu, preneo je „Gardijan“.

Jedan učesnik je rekao da su gosti dobili formulare u kojima se tražilo da doniraju za kampanju „80:20“ na sledećim izborima, pri čemu je cilj stranke da zadrži 80, a da osvoji još 20 poslaničkih mesta.

Radi se o oko 100 izbornih jedinica, za koje konzervativci smatraju da ih na sledećim izborima mogu osvojiti laburisti ili liberalne demokrate. Naredni izbori u Velikoj Britaniji mogu se održati najkasnije u januaru 2025. godine.

Donatori su u formularima mogli da navedu koliko su spremni da prilože kampanju, najviše do 10.000 funti.

Među prisutnima je bio i Mohamed Mansur, biznismen-milijarder i bivši ministar u vladi Hosnija Mubaraka, koji je sada blagajnik Konzervativne stranke.

Mansorova kompanija donirala je više od 600.000 funti ovoj stranci. Smatra se da je Hauard Li, donator i bivši blagajnik, učestvovao deo večeri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar