U trendu

Krivokapić: Ako dođe do incidenta, odgovorni organizatori

PODGORICA – Vlada Crne Gore će učiniti sve, u skladu sa svojim nadležnostima da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ne dođe i da sve protekne u miru, poručio je sinoć crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je, reagujući na saopštenje DPS-a, naglasio da, ukoliko do incidenta ipak dođe, Vlada Crne Gore neće biti odgovorna, već „oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori, odnosno izazivači protesta“.

Premijer Crne Gore poručio je na Fejsbuku predsedništvu DPS i lideru te partije Milu Đukanoviću da se uzdrže od demagoških saopštenja kojima, kako je naveo, „s jedne strane stvaraju tenzije, a s druge strane odgovornost za eventualne incidente pokušavaju da prebace na vladu“.

Krivokapić je naglasio da se odgovornost ne utvrđuje na osnovu javnih saopštenja, već striktnom i principijelnom primenom Krivičnog zakonika.

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) zatražilo je večeras da se izmesti ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija iz Cetinja i upozorilo Vladu Crne Gore i njene organe da će snositi odgovornost za svaki eventualni nemili događaj ili incident.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.