U trendu

Krivokapić: Leposavić doveo u pitanje preuzete obaveze CG

PODGORICA – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je ministar Vladimir Leposavić uradio nešto neprimereno, za šta nije ovlašćen, time što je doveo u pitanje ranije preuzete međunarodne obaveze Crne Gore.

Krivokapić je za TV K1 naveo da je Leposavić na neki način doveo u sumnju Haški tribunal i njegove odluke i time, bez obzira što je rekao da nije negirao genocid u Srebrenici, to na indirektan način ustvari i uradio.

„On je negirao sve odluke Haškog tribunala, a da li je ovlašćen za to? Da li je to razlog zbog kojeg bi svaki čovek u nekoj drugoj državi bio smenjen i zar premijer, kada je nezadovoljan radom ministra, nema pravo da ga razreši. Ja mislim da ima“, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, poenta priče u ovom slučaju je ta što se predstavlja da je jedan čovek značajniji od celog sistema.

„Taj čovek je sada toliko značajan jer se koristi u političke svrhe i treba da ispadne heroj“, smatra Krivokapić.

Ističe da je istina da je rekao ministrima da imaju slobodu, ali i da ta sloboda ima odgovarajuća ograničenja.

„Taj ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava ima obavezu na osnovu sporazuma i svih prethodnih dogovora da poštuje sve prethodno preuzete međunarodne obaveze“, rekao je crnogorski premijer.

Krivokapić je ukazao da je svoje obaveze u tom slučaju završio, odnosno poslao je Skupštini zahtev za razrešenje Leposavića, a da je sada na Skupštini da to i završi.

Na pitanje koliko su važni izbori u Herceg Novom, Krivokapić kaže da su svi izbori važni, ali da je problem to što se u Crnoj Gori svi izbori predstavljaju kao sudnji dan, što nije tako.

„Svi izbori su na neki način važni. Nadam se da će Crna Gora imati sve izbore u jednom danu da ne razmišljamo o tome iz meseca u mesec. Crna Gora mora da krene jednim drugim putem definisanja svih izbora. Jedan dan za sve izbore“, kazao je crnogorski premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.