U trendu

Krivokapić: Nisam se tajno sastao sa Đukanovićem

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić negirao je da se ranije danas tajno sastao sa predsednikom Milom Đukanovićem, već da je bio na pripremnom sastanku za sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, koja će biti održana u petak.

„Nikada se nisam tajno sastao sa predsednikom države Milom Đukanovićem. Sa njim se ne sastajem zato što volim, već zbog toga što je to moja zakonska obaveza kao premijera“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je tako reagovao na izjavu jednog od lidera DF-a Milana Kneževića, koji je ranije danas novinarima rekao da je pitao premijera da li se sreo danas sa Đukanović i da mu je on potvrdio da jeste, ali da nije hteo da iznosi detalje o čemu su razgovarali.

Objasnio je i zašto je napustio sastanak sa liderima vladajućih stranaka, nakon što ga je Knežević pitao da li se sreo sa Đukanovićem, rekavši da ne dozvoljava podmetanja i neistine.

„Dosta je bilo širenja laži radi sticanja jeftinih političkih poena“, rekao je premijer, prenele su podgoričke Vijesti.

On je kazao da je nakon večerasnjeg sastanka, koji je održan sa liderima parlamentarne većine i širenja lažnih infomacija dužan da o svemu obavesti javnost, pa i o tome da se nikada tajno ne bi sastajao sa Đukanovićem sa kojim se, kako je rekao, ne sastaje zato što voli, već zato što mu je to zakonska obaveza.

Krivokapić je precizirao da su pripremnom sastnku kod Đukanovića u Vili Gorica osim njega prisutni bili i predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i ministarka odbrane Olivera Injac, te da je sastanak bio povodom rešavanja aktuelnih pitanja u vezi sa Ministarstvom odbrane i Vojske Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.