Krivokapić o iznošenju i uništavanju dokumenata iz Vlade

PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je najverovatnije tačno da je uništen veliki deo dokumentacije između 2016. i 2020.

“Dokumentacija iznesena iz zgrade vlade je ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi“, rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare posle sednice vlade, preneo je podgorički portal Borba.

Rekao je da nema informaciju za kompeltan deo koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), već je, dodao je, reč o informaciji o raspodeli stanova koju su tražili.

„Nije bilo podnetih zahteva i morali smo da se obratimo ANB”, rekao je Krivokapić, koji je zamolio tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao, kako je rekao, „ni po babu ni po stričevima“.

On je kazao da imaju saznanja da tužilaštvo nije reagovalo u nekim slučajevina pranja novca i utaje poreza.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću, premijer je pozvao Nikšićane da, ako im neko bude nudio novaz za glas, novac uzmu ali da glasaju za najbolje, a to, kazao je, nisu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.