U trendu

Krivokapić: Sankcionisati počinioce gnusnog čina u Kotoru

PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić osudio je sinoć skrnavljenje crkve Svetog Nikole u Kotoru i zatražio od policije i tužilaštva da adekvatno reaguju i sanksionišu počnioce „ovog gnusnog čina“.

„Oštro osuđujem necivilizovano ponašanje pojedinaca koji nastavljaju politiku zasnovanu na podelama, mržnji i antipravoslavnoj histeriji“, poručio je Krivokapić na Tviteru.

Najmanje četiri osobe u noći između 2. i 3. maja su, kako su ranije javili podgorički mediji, urinirale na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu u Kotoru i vređale na nacionalnoj osnovi suprugu kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića, nakon što ih je upozorila na nedolično ponašanje.

Iz Uprave policije su podogoričkim „Vijestima“ nezvanično kazali da su uspeli da identifikuju tri osobe, od kojih su uzeli izjavu.

Nisu, kako dodaju „Vijesti“, ni potvrdili ni demantovali informacije tog lista „da je među izgrednicima bio i odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) i vaterpolista Primorca Danilo Adžić“.

Izvor „Vijesti“ tvrdi da su u društvu vatrepoliste Adžića bili bivši fudbaler Bokelja Miloš Banićević i karatista Danijel Krivokapić

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar