Krivokapić: Ukidanje zabrane za Bećkovića, Božović je drugo

BRISEL, 16. decembra ( Tanjug) – Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić, najavio je danas za Tanjug razmatranje odluke o ukidanju zabrane ulaska u zemlju pojedinim ličnostima iz Srbije, poput Vlade Georgijeva i Matije Bećkovića, uz ocenu da ”ničije mišljenje ne može da ugrozi bezbednost Crne Gore”.

Na pitanje Tanjuga da li se takva „sloboda mišljenja“ odnosi i na ambasadore, konkretno ambasadora Vladimira Božovica, Krivokapić kaže da, „iako svako ima pravo na mišljenje, ambasadori moraju da vode računa o svom iskazu“.

„Ako taj iskaz vređa nezavisnost i suverenitet neke države, naravno da ćete preduzeti odredene mere bez obzira ko je ambasador“, kaže Krivokapic.

Na pitanje o mogućnosti ukidanja zabrane za Bećkovića i Georgijeva, Krivokapić kaže:

”Apslolutno razmišljamo o tome. Sloboda kretanja je data coveku od rodenja, a ne postoji niti jedan razlog, niti mišljenje koje treba da bude prepreka da čovek bude slobodan da dođe gde hoce”, rekao je crnogorski premijer.

Tokom posete Briselu, premijer Crne Gore je na pitanje Tanjuga o najavama ukidanja zabrana koje su prethodne vlasti uvele pojedincima iz Srbije, poručio da će se razmotriti ”ko je, kako i zbog čega” doneo takvu odluku”, ako ona ”uopšte i postoji”.

”Smatram da bi trebalo da napravimo univerzalan princip da nikome ne možemo zabraniti ulazak u CG ako taj nije terosrista, jer bezbednost jeste iznad svega”, kaže Krivokapic.

ističe i da ”nije cuo da necije mišljenje može da ugrozi bezbednost” države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.