U trendu

Krivokapić: Žrtve treba da nas opomenu da budemo drugačiji

SARAJEVO – Premijer Zdravko Kivokapić iskazao je danas u Sarajevu žaljenje za sve žrtve stradale u poslednjem ratu, a koje, kako je rekao, treba da nas opomenu da budemo drugačiji.

Upitan o novom predlogu rezolucije o Srebrenici, koji je dostavljen crnogorskom parlamentu, Krivokapić je podsetio da je zbog izjave o događajima na području te opštine tokom proteklog rata krenuo u proces razrešenja jednog ministra.

Učinio je to, ističe, iako je, kako kaže, znao da to može da bude jedan pokušaj rušenja vlade.

Njemu je, istakao je, važniji koalicioni sporazum koji je potpisaao od toga koliko će da traje vlada.

„Ja nisam čovek koji kalkuliše. Želim da iskažem svoje žaljenje za sve žrtve koje treba da nas opomenu, nauče da budemo drugačiji. Ovo je prva vlada koja nije nikada ništa dirigovala skupštini. Do sada je vlada bila nadređena skupštini, ne više“.

Podsetio je da je rezolucija o Srebrenici „već na jedan način usvojena 2009. kao Deklaracija“.

„Moram da kažem, znate najgore što se dešava na ovim prostorima je to što žrtve koje su nenadoknadive za porodicu se danas koriste u političke svrhe. Politika koja je možda saučesnik direktni ili indirektni tih dešavanja, danas pokušava da nešto promeni. Ne da bi se kajali, jer svaka žrtva je vredna našeg odnosa koji mora da vas gane, a ne da se koristi u neke svrhe”, rekao je Krivokapić, prenela je sarajevska N1 tv.

Poruka svima na ovim prostorima, dodao je, jeste da nema tog rata koji je vredan i vodi se iz ovih ili onih razloga, jer žrtve više niko ne može da vrati.

„Pomirenje je važnije od bilo kakve svađe. Ko je pravio greške? Pa kao u braku i ljubavi, ne može jedan da bude krivac. Ovde smo, dajte zajedno da živimo”, naveo je crnogorski premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.