U trendu

Kuomo: Zabranićemo sve e-arome osim mentola i nikotina

NJUJORK – Gradonačelnik Njujorka Endrju Kuomo najavio je danas da će uvesti zabranu prodaje svih aroma za elektronske cigarete, osim nikotina i mentola, zbog pojave bolesti pluća širom SAD koju su zdravstveni zvaničnici doveli u vezu sa posledicama pušenja elektronskih cigareta.

Kuomo je rekao da je konzumiranje elektronskih cigareta opasno, kao i da ga zabrinjava to što voćne arome e-cigareta mogu da izazovu zavisnost od nikotina kod mladih.

Te arome su, kako je primetio Kuomo tokom konferencije za novinare na Menhetnu, očigledno namenjene mladim ljudima i oni ih u velikom broju i konzumiraju, prenosi Rojters.

Oko 400 ljudi širom SAD obolelo je od bolesti pluća za koju Američki centar za kontrolu bolesti i prevenciju navodi da može biti povezana sa konzumiranjem e-cigareta.

Šest osoba do sada je umrlo od pomenute bolesti, podseća Rojters.

Kuomo je najavio da će sekretar za zdravstvo Države Njujork Hauvard Zuker tokom naredne nedelje zvanično zabraniti prodaju svih aroma za e-cigarete, osim nikotina i mentola.

Njujork će tako postati tek druga država u SAD koja je uvela takvu zabranu, nakon što je to učinio Mičigen ranije ovog meseca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.