U trendu

Kurti: Priprema i principi bitniji od nastavka dijaloga

BRISEL – Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti saopštio je nakon razgovora sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da je od datuma nastavka dijaloga bitnija njegova priprema i princip zatvaranja nerešenih pitanja, a ne otvaranje novih.

„Konstruktivni razgovori sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom. Potvrdio sam da dijalog mora da bude principijelan i dobro pripremljen. Mora da prihvati realnost i istinu, ravnopravnost i da se bavi nerešenim, a ne da otvara nova pitanja“, napisao je Kurti na Tviteru nakon jučerašnjeg razgovora sa Lajčakom.

Prethodno je Lajčak na toj društvenoj mreži naveo da je poseta Kurtija Briselu dala značajnu priliku za nastavak razgovora o detaljima dijaloga i očekivanjima kada je u pitanju evropski put Prištine.

Kurti danas nastavlja dvodnevnoj poseti Briselu, gde treba da se sastane sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom, a planirano je i njegovo obraćanje poslanicima Spoljnopolitičkog odbora EP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.