LA: Policija ubila osumnjičenog, ali slučajno i devojčicu

LOS ANĐELES – Policija Los Anđelesa slučajno je ubila 14. godišnju devojčicu koja je bila u garderoberu u prodavnici odeće, kada su policajci pucali na osumnjičenog u susednoj prostoriji, a metak je prošao kroz zid i usmrtio dete, saopštile su lokalne vlasti.

Očevici su rekli za KCBS-TV da je osumnjičeni muškarac iznenada počeo da se ponaša haotično, pretio je da će pobacati predmete sa gornjeg sprata i napao ženu na biciklu oko podneva u četvrtak, dok je prodavnica bila puna mušterija, preneo je AP.

Policajci su došli po pozivu za napad, a prijavljeni su i pucnji, dodala je policija, međutim, detektivi na mestu nesreće nisu našli pištolj.

Osumnjičeni je pogođen iz vatrenog oružja i preminuo je u prodavnici, ali je jedan metak prošao kroz zid i pogodio devojčicu koja je bila u susednoj radnji sa svojom majkom, navela je policija.

Ona je izdahnula na licu mesta, kazao je predstavnik policije Dominik Čoi.

„Haotičan incident koji je rezultovao smrću nevinog deteta je tragičan i razarajući za svakog ko je bio umešan u incident. Užasno mi je žao zbog gubitka mladog života i nema reči koje bi mogle da olakšaju nezamisliv bol za porodicu“, kazao je šef policije Majkl Mur.

On je obećao „detaljnu, kompletnu i transparentnu istragu“ o pucnjavi.

Žena koju je napao osumnjičeni je prikazana na TV snimcima sa krvavim licem i prebačena je u bolnicu, ne zna se da li su povrede srednje ili teže prirode, ali se zna da je imala povrede glave, ruku i lica.

Policija je takođe usmrtila osumnjičenog u severnom Holivudu u prodavnici Barlington, u četvrtak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar